top of page

Marias Proteinfrallor

Uppdaterat: 11 mars




Saftiga och nyttiga proteinfrallor med keso som går ganska snabbt att baka.

 

 

 

Ingredienser 12 frallor

 

  25 g jäst

  1/4 dl flytande margarin

  1 ägg

  2,5 dl fingervarmt vatten

  125 g keso

  1 tsk salt

  1 tsk socker

  1,5 msk linfrö

  0,5 dl havrekli

  2 dl fiberhavregryn (havregryn)

  ca 7-8 dl vetemjöl (eller byt ut delar av vetemjöl till alternativ som dinkelmjöl, grahamsmjöl, potatismjöl, havregryn)

 

 

 

Gör så här

 

Blanda jäst, vatten, salt, socker och margarin.

 

Tillsätt keso, ägg, linfrö, havregryn och vetemjöl. (Ta inte allt mjöl utan tillsätt vartefter det behövs).

 

Knåda degen i maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand.

 

Låt degen jäsa i bunken övertäckt med en handduk i ca 25 minuter.

 

Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 lika stora bitar.

 

Rulla bitarna och platta sedan ut dem och lägg på plåt.

 

Jäs frallorna på plåten under bakduk i ca 25 miniuter.

 

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter.

 

Låt svalna på galler under bakduk.

 

Enjoy!

 

 
 

Comments


Grit & Harmony

annika@gritandharmony.se

+46 709 99 12 99

Besöksadress

Idungatan 14

113 45, Stockholm

T - Odenplan

  • Instagram

Stay in touch. Prenumerera för att ta del av nyheter, medlemsinformation och erbjudanden.

©2025 - Grit & Harmony, G&H AB - Alla rättigheter reserverade

Köpvillkor & Integritetspolicy

bottom of page