
Saftiga och nyttiga proteinfrallor med keso som går ganska snabbt att baka.
Ingredienser 12 frallor
25 g jäst
1/4 dl flytande margarin
1 ägg
2,5 dl fingervarmt vatten
125 g keso
1 tsk salt
1 tsk socker
1,5 msk linfrö
0,5 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn (havregryn)
ca 7-8 dl vetemjöl (eller byt ut delar av vetemjöl till alternativ som dinkelmjöl, grahamsmjöl, potatismjöl, havregryn)
Gör så här
Blanda jäst, vatten, salt, socker och margarin.
Tillsätt keso, ägg, linfrö, havregryn och vetemjöl. (Ta inte allt mjöl utan tillsätt vartefter det behövs).
Knåda degen i maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand.
Låt degen jäsa i bunken övertäckt med en handduk i ca 25 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 lika stora bitar.
Rulla bitarna och platta sedan ut dem och lägg på plåt.
Jäs frallorna på plåten under bakduk i ca 25 miniuter.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Enjoy!
Comments